Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Νηστίσιμο κέικ πορτοκαλιού




Υλικά:
2/3 κούπας ελαιόλαδο
1 1/3 κούπας ζάχαρη
 ξύσμα από δύο πορτοκάλια
3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
3 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
½  κ.γλ. αλάτι
1 κούπα χυμό πορτοκαλιού
1/3 κούπας κονιάκ
50 γρ. κουβερτούρα σε σταγόνες

Εκτέλεση:
Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη στο μίξερ, σε δυνατή ταχύτητα, να πήξει.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.  Ανακατεύουμε το χυμό πορτοκαλιού με το κονιάκ.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε σε δόσεις, εναλλάξ το μίγμα του αλευριού και του πορτοκαλιού.
Ρίχνουμε και ανακατεύουμε απαλά το ξύσμα πορτοκαλιού και τις σταγόνες σοκολάτας αφού πρώτα τις αλευρώσουμε με 2 κουταλιές αλεύρι για να μην πάνε στον πάτο του κέικ.
Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα κέικ και αδειάζουμε μέσα το μίγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 1 ώρα περίπου.
Ξεφορμάρουμε το κέικ αφού σταθεί για 10΄ και  πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Καλή επιτυχία!
Blog Widget by LinkWithin

1 σχόλιο:

  1. Γεια σας! Το κεϊκάκι σας είναι πολύ καλό!!! Υγιεινό και νόστιμο! Εγω παραλείπω τις σταγόνες και βάζω λιωμένη κουβερτούρα απο πάνω, γίνεται super! Ηθελα να ρωτήσω αν μπορούμε να αντικαταστήσουμε το κονιάκ με κατι άλλο; Φοβάμαι μηπως δεν κάνει για τα παιδιά το κονιάκ (αλκοόλ), γιατί το κάνω πολύ συχνά.. Σας ευχαριστώ πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...