Για την ψυχή της μάνας του Αγίου Φανουρίου.
Υλικά:
·
1 κ.
αλεύρι up
·
1 ποτήρι
του νερού ελαιόλαδο
·
1 ποτήρι
του νερού πορτοκαλάδα
·
1 ποτήρι
νερό
·
2 ποτήρια
του νερού ζάχαρη
·
1 φλιτζάνι
του καφέ κονιάκ
·
½
κ.γλ. γαρύφαλλο
·
½
κ.γλ. κανέλα
·
2
κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση:
Σε μεγάλο μπολ
βάζουμε όλα τα υλικά με τη σειρά που αναγράφονται ανακατεύοντας με ένα σύρμα
μέχρι να ενσωματωθούν.
Αδειάζουμε το
μίγμα σε λαδωμένο στρογγυλό ταψί και ψήνουμε στους 180ο C για 1 ώρα περίπου, προσέχοντας να
μην πάρει έντονο χρώμα.
Ξεφορμάρουμε
την πίτα μας αφού κρυώσει τελείως και διακοσμούμε με ζάχαρη άχνη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου