Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Παγωτό κακάο


Θα σας ξετρελάνει!!!



Υλικά
125ml ζαχαρούχο γάλα
375ml φρέσκο γάλα
250ml κρέμα γάλακτος
100γρ ζάχαρη
30γρ. κακάο σκόνη άγλυκο
1 κλωναράκι βανίλια

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε κατσαρόλα ζαχαρούχο γάλα, φρέσκο γάλα, ζάχαρη, κακάο και βανίλια (μόνο τον καρπό).
Μόλις πάρει μία βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 5΄ ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει τελείως και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας με σύρμα να ομογενοποιηθεί.
Αδειάζουμε το μίγμα σε παγωτομηχανή για 20’ μέχρι να παγώσει.
 Εναλλακτικά αν δεν έχουμε παγωτομηχανή μπορούμε να χτυπήσουμε  το μίγμα στο μίξερ κάθε μισή ώρα 3 με 4 φορές ώστε να μη δημουργηθούν κρυστάλλοι.

 Καλή επιτυχία!


Πηγή: Α. Μπαρμπαρίγου
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...