Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Γλυκό σταφύλι στο φούρνο


Δε θα ξ…αφρίσετε!!!




 Υλικά
1 κιλό σταφίδα
800γρ. ζάχαρη
2 βανίλιες
χυμό ½ λεμονιού

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε απ’ τα κοτσανάκια τη σταφίδα, την πλένουμε καλά σε τρεχούμενο νερό και τη στραγγίζουμε λίγη ώρα να φύγουν τα πολλά υγρά.
Στη βάση του πυράντοχου σκεύους τοποθετούμε τη σταφίδα.
Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με τη βανίλια και την περιχύνουμε πάνω απ’ τη σταφίδα.
Βρέχουμε ένα κομμάτι λαδόκολλας και σκεπάζουμε το σκεύος ή βάζουμε το καπάκι του αν έχει.
Ψήνουμε στους 220ο C για 1 ώρα.   
Στα 30΄ψησίματος ανακατεύουμε και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού. 
Συνεχίζουμε το ψήσιμο για τα υπόλοιπα 30΄.
Ζεστό το γλυκό μπαίνει σε αποστειρωμένα βάζα και διατηρείται σε σκοτεινό και δροσερό μέρος.
Μπορείτε να δείτε το Video εδώ

Συμβουλή
Αρχικά είχα σκεπάσει το γλυκό με το καπάκι του πυράντοχου σκεύους αλλά στη 1 ώρα δεν είχε δέσει ακόμα το σιρόπι και δεν είχε αποκτήσει  χρυσαφί χρώμα.  Αφαίρεσα το καπάκι, σκέπασα το σκεύος με τη βρεγμένη λαδόκολλα και συνέχισα το ψήσιμο για ακόμα 20΄.


Σκεπάστε εξαρχής το γλυκό με τη λαδόκολλα για πιο γρήγορο και καλύτερο αποτέλεσμα.

Καλή επιτυχία!

Πηγή: Ν. Μερκούρη
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...