Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Αποστειρωμένα βάζα


Από το βάζο… στο πιάτο σας!



Απαραίτητη προϋπόθεση για να διατηρήσουμε για πολύ καιρό τις σάλτσες, τις μαρμελάδες και τα γλυκά κουταλιού που με τόσο μεράκι φτιάχνουμε, είναι να χρησιμοποιούμε γυάλινα αποστειρωμένα βάζα που κλείνουν αεροστεγώς.
Η πιο εύκολη διαδικασία αποστείρωσης είναι η εξής:
Πλένουμε με ζεστό νερό και σαπούνι τα βάζα με τα καπάκια τους και ξεπλένουμε.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 100ο  C.
Απλώνουμε μια βαμβακερή πετσέτα στη σχάρα του φούρνου και τοποθετούμε τα βάζα με το πώμα προς τα κάτω.
Τα αφήνουμε με αναμμένο φούρνο για 10 – 15΄να στεγνώσουν τελείως.
Λίγο πριν το τέλος βάζουμε και τα καπάκια.
Ζεστά όπως είναι τα βάζα βάζουμε τη ζεστή σάλτσα ή το γλυκό προσέχοντας να μην καούμε.
Σφραγίζουμε πολύ καλά με τα καπάκια τους και αναποδογυρίζουμε τα βάζα.
Όταν κρυώσουν τελείως είναι έτοιμα προς χρήση ή αποθήκευση.

Μικρά μυστικά
Θα καταλάβουμε ότι έχουν αποστειρωθεί καλά τα παρασκευάσματά μας όταν το καπάκι έχει βαθουλώσει προς τα μέσα. Αυτά που δεν έχουν βαθούλωμα  τα χρησιμοποιούμε πρώτα.

Όταν ανοίγουμε τα βάζα, αυτά πρέπει να κάνουν το χαρακτηριστικό  ήχο…κλικ.

Καλές  δημιουργίες!
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...