Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Καλαμαράκια τηγανητά


Ουζοκατάσταση…συνέχεια!



Υλικά
καλαμαράκια φρέσκα ή κατεψυγμένα
αλεύρι
αλάτι,  
λεμόνι, μαϊντανό για γαρνίρισμα

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα καλαμαράκια. 
Τα κόβουμε σε ροδέλες και τα τοποθετούμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν όλα τα υγρά.
Όταν στεγνώσουν αλατίζουμε και αλευρώνουμε τις ροδέλες. 
Περνάμε τις αλευρωμένες ροδέλες από κόσκινο να φύγει η περίσσια αλευριού.
Τηγανίζουμε σε  καυτό λάδι τα καλαμαράκια, βάζοντας μία μικρή ποσότητα κάθε φορά για να μη κολλήσουν μεταξύ τους, μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσό χρώμα και να κάνουν τραγανή κρούστα.
Γαρνίρουμε με φέτες λεμονιού και μερικά φύλλα μαϊντανού ολόκληρα ή ψιλοκομμένα.

Μικρά μυστικά
·        Για να αλευρώσουμε πιο εύκολα τα καλαμαράκια χρησιμοποιούμε μία μικρή πλαστική σακούλα τροφίμων. Βάζουμε μέσα σε αυτήν αλεύρι, προσθέτουμε λίγα καλαμάρια την φορά, κλείνουμε το άνοιγμα και ανακινούμε τη σακούλα να αλευρωθούν καλά  όλα τα κομμάτια.
·        Για να μη λασπώσουν τα καλαμάρια και για να βγουν τραγανά είναι απαραίτητο να κοσκινίσουμε την περίσσια του αλευριού και να μη βάζουμε στο τηγάνι μεγάλη ποσότητα.
·        Πρέπει επίσης να προσέξουμε τη θερμοκρασία που θα τα τηγανίσουμε.  Συνήθως κατά την  πρώτη τηγανιά δεν έχει κάψει πολύ το λάδι και τα καλαμάρια θέλουν περισσότερη ώρα τηγάνισμα.  Τις επόμενες μπορούμε να χαμηλώσουμε λίγο τη θερμοκρασία για να μη ψηθούν αμέσως μόλις μπουν στο τηγάνι και αποκτήσουν μία λαστιχένια υφή και γεύση.
·        Αν έχουμε να τηγανίσουμε μεγάλη ποσότητα  καλό είναι να αλλάξουμε το λάδι για να μη μαυρίσει τα καλαμάρια.

Καλή επιτυχία!
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...