Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Ζύμη για πίτσα


Η πιο νόστιμη ζύμη!!!



Υλικά
500γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
½  κουταλάκι ζάχαρη
1 φακελάκι ξερή μαγιά
1 κουταλάκι αλάτι
1 ½ κούπα χλιαρό νερό
4 κουταλιές της σούπας λάδι

Εκτέλεση
Σε μεγάλο μπολ βάζουμε το σιμιγδάλι και το αλεύρι κοσκινισμένο.
Ανοίγουμε μια μικρή λακκούβα στο κέντρο και προσθέτουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη, το λάδι, και το αλάτι.
Ρίχνουμε λίγο – λίγο το νερό και ενώνουμε τα υλικά με τα χέρια να πάρει όλο το αλεύρι και να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα του μπολ.
Ζυμώνουμε πολύ καλά τη ζύμη σε πάγκο εργασίας να γίνει εύπλαστη και μαλακή.
Τη σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα και να διπλασιαστεί.
Τέλος την πατάμε με τα δάχτυλα να φύγει ο αέρας, την πλάθουμε σε μπάλα και την ανοίγουμε σε χοντρό φύλλο ή την τυλίγουμε σε πλαστική μεμβράνη για να τη φυλάξουμε στην κατάψυξη.
 Ιδανική ποσότητα για μεγάλο ταψί φούρνου.
Καλή επιτυχία!
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...