Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Πίτσα σπέσιαλ


Έτσι θα κάναμε την παραγγελία μας αν την αφήναμε στην τύχη της, αλλά όχι … χρόνια τώρα φτιάχνουμε τη δική μας πίτσα και πιστέψτε με το ευχαριστιόμαστε περισσότερο γιατί  μπορούμε και να αυτενεργήσουμε και να την απολαύσουμε!!!

 
Σε προηγούμενη ανάρτηση, σας είχα δώσει την καλύτερη, για μένα, ζύμη για πίτσα.  Ήρθε η ώρα να τη στολίσουμε και να της δώσουμε την πιο λαχταριστή φορεσιά.
Συνήθως ανοίγουμε το ψυγείο και  απλώνουμε στο ζυμάρι ότι πιο λαχταριστό υπάρχει χωρίς προηγουμένως να έχουμε μεριμνήσει γι’ αυτό και  αυτό δίνει το ιδανικότερο αποτέλεσμα γιατί γίνεται με βάση τα γούστα μας και το μεράκι μας.  Κάντε κι εσείς το ίδιο και να είστε σίγουροι πως δε θα χάσετε!!!
Εγώ σας δίνω μια μικρή ιδέα για τη γέμισή της και αν θέλετε ακολουθήστε την.

Υλικά
7- 8 φέτες τυρί για τοστ κατά προτίμηση gouda
7-8 φέτες γαλοπούλα καπνιστή ή ζαμπόν
4-5 φέτες μπέικον
200 γρ. τυρί μοσταρέλα και gouda τριμμένα
μερικές ροδέλες πράσινης πιπεριάς
λίγο ελαιόλαδο
λίγη ρίγανη

Εκτέλεση
Ανοίγουμε τη ζύμη πάνω σε ελαφρά αλευρωμένο πάγκο εργασίας και τη μεταφέρουμε σε βουτυρωμένο ταψί φούρνου.
Απλώνουμε τη ζύμη να εφαρμόσει στα τοιχώματα του ταψιού. Σε αυτό μας βοηθάει αρκετά ο μικρός πλάστης που μπορούμε να τον χειριστούμε καλύτερα σε μικρές επιφάνειες αλλιώς δουλεύουμε με τα δάχτυλα.
Με κουτάλι απλώνουμε σ’ όλη την επιφάνεια της ζύμης τις τρεις από τις τέσσερις κουταλιές σάλτσα ντομάτας.  Πάνω σε αυτήν πασπαλίζουμε λίγη ρίγανη και λίγο ελαιόλαδο.
Βάζουμε σε στρώσεις το τυρί σε φέτες, τη γαλοπούλα, το μπέικον, τις ροδέλες πιπεριάς, τα τριμμένα τυριά και τέλος περιχύνουμε τη μία κουταλιά σάλτσα ντομάτας που αφήσαμε προηγουμένως για να δώσει λίγη υγρασία.


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C μέχρι να λιώσουν τα τυριά, να αποκτήσουν ένα ελαφρά ρόδινο χρώμα και να τραγανίσει το ζυμάρι.

Καλή επιτυχία!
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...