Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

Βασιλόπιτα πορτοκαλιού με μπισκότα Oreo

Και κέικ … και μπισκότα … και φλουρί; 



 
Τι άλλο μπορεί να ζητήσει κανείς από μία βασιλόπιτα…
Απολαύστε την πορτοκαλένια γεύση της, την αφράτη υφή της και τα τραγανά μπισκότα της και κρατήστε αυτήν την ανάμνηση μέχρι το τέλος της χρονιάς και … ποιος ξέρει … μπορεί η επόμενη βασιλόπιτα να καλύψει ξανά τους γευστικούς σας κάλυκες, να ξανανιώσετε την απόλυτη ικανοποίηση μιας θεσπέσιας δημιουργίας και να πάρετε τα εύσημα από τους συνδαιτυμόνες σας!!!
Η ανάρτηση αυτή έρχεται λίγο καθυστερημένα αλλά δυστυχώς μια ατυχία με τη φωτογραφική μηχανή δε με άφησε να την ολοκληρώσω νωρίτερα.
Έτσι μερικές μέρες αργότερα και ύστερα από παραγγελία των αντρών μου ( αδυναμίες είναι αυτές τι να κάνουμε…),   που την παρακολούθησαν σε τηλεοπτική εκπομπή, σας παρουσιάζω μία από τις καλύτερες βασιλόπιτες.  Με ή χωρίς φλουρί είμαι σίγουρη πως θα ικανοποιηθείτε απόλυτα από το γευστικό αποτέλεσμα!!!  Κεράστε την σαν κέικ με κάποιο σοκολατένιο γλάσο που ταιριάζει απόλυτα με το πορτοκαλένιο άρωμά της και δεχτείτε τα συγχαρητήρια όλων!!!

Υλικά
1 κούπα βούτυρο
2 κούπες ζάχαρη
το χυμό από δύο πορτοκάλια
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
5 αβγά
2 βανίλιες
1 συσκευασία mini oreo
1 κ. γλ. σόδα
1 πρέζα αλάτι
500 γρ. αλεύρι up
ζάχαρη άχνη για τη διακόσμηση

Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι και τις βανίλιες.
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη να γίνουν αφράτη κρέμα.
Προσθέτουμε ένα – ένα τα αβγά περιμένοντας να ενσωματωθεί το προηγούμενο για να ρίξουμε το επόμενο.
Αναμιγνύουμε το χυμό με τη σόδα και ανακατεύουμε να διαλυθεί η σόδα και να αφρίσει το μίγμα.
Προσθέτουμε το χυμό μέσα στο μίξερ με τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζουμε την ανάδευσή του ρίχνοντας και το ξύσμα.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ στο ελάχιστο και προσθέτουμε κουταλιά – κουταλιά το αλεύρι.
Καθαρίζουμε με μία σπάτουλα τα τοιχώματα και συνεχίζουμε την ανάδευση μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
Βουτυρώνουμε μία φόρμα και τοποθετούμε στον πάτο της αντικολλητικό χαρτί για να μπορέσουμε να ξεφορμάρουμε τη βασιλόπιτα με περισσότερη ευκολία.
Απλώνουμε το μισό μίγμα στον πάτο της φόρμας και διασκορπίζουμε τα μπισκότα πάνω σε αυτό.
Στρώνουμε το υπόλοιπο μίγμα πάνω από τα μπισκότα και βάζουμε το φλουρί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C μία ώρα περίπου κάνοντας τη δοκιμή με τη λάμα ενός μαχαιριού, η οποία πρέπει να βγει καθαρή.
Αφήνουμε τη βασιλόπιτα να σταθεί 10 λεπτά αφού τη βγάλουμε από το φούρνο και έπειτα την ξεφορμάρουμε και τη διακοσμούμε κατά βούληση.

Καλή επιτυχία!
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...