Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

Σοκολατένιο μπισκοτογλυκό με νουτέλα και φράουλες


Σίγουρη επιτυχία!!!
Απολαύστε το!
Υλικά
3 συσκευασίες μπισκότα πτι μπερ με σοκολάτα
1 κούπα γάλα φρέσκο για τα μπισκότα
Για την κρέμα
2 συσκευασίες κρέμα βανίλιας στιγμής
3 κούπες γάλα φρέσκο
5κ.σ. nutella
500γρ κρέμα γάλακτος
2κ.σ. ζάχαρη άχνη
20 φρέσκες φράουλες
Για την επικάλυψη σοκολάτας
6κ.σ. βούτυρο
6κ.σ. γάλα
6κ.σ. κακάο
4 κ.σ. nutella
½ κούπα ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση
Μερίδες 18
Δυσκολία οοοο

Βάζουμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη σε ένα μπολ και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα με μίξερ χειρός μέχρι να γίνει σφικτή σαντιγί. 
Κατόπιν χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα βανίλιας με το γάλα και όταν πήξει ανακατεύουμε με σπάτουλα τη nutella.
Αναμιγνύουμε απαλά με σπάτουλα τις δύο κρέμες.
Βουτάμε την πρώτη στρώση μπισκότων πολύ γρήγορα στο γάλα και τα τοποθετούμε στον πάτο ενός πυρέξ.
Έπειτα απλώνουμε  πάνω από τα μπισκότα τη μισή κρέμα και σκορπίζουμε τις μισές φράουλες κομμένες με μικρά κομμάτια.
Επαναλαμβάνουμε το στήσιμο του γλυκού με στρώσεις μπισκότου, κρέμας και φράουλες.  Τελειώνουμε με στρώση από μπισκότα και τοποθετούμε στο ψυγείο.
Ετοιμάζουμε την επικάλυψη σοκολάτας λιώνοντας το βούτυρο σε μικρή κατσαρόλα μαζί με το γάλα, το κακάο, τη nutella, την άχνη ζάχαρη και ανακατεύουμε σε χαμηλή εστία με σπάτουλα, να ενωθούν όλα τα υλικά. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και καλύπτουμε όλη την επιφάνεια του γλυκού.
Ξαναβάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον ή καλύτερα όλη νύχτα.
Καλή επιτυχία!
Blog Widget by LinkWithin

3 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...